fbpx Brochure aanvragen

Vijf tips voor ouderen om de Corona-crisis door te komen

Vijf tips voor ouderen om de Corona-crisis door te komen

Het zijn zware tijden voor het land. De scholen zijn dicht, horeca ligt stil en dit is pas het begin van de maatregelen. De verwachting is dat deze situatie nog wel een aantal maanden kan aanhouden. Ouderen zijn in geval van besmetting het kwetsbaarst. Vandaar dat wij een aantal tips op een rijtje hebben gezet om de komende tijd goed en veilig door te komen.

Nummer 5: Was uw handen!

Uw handen wassen is altijd een goed idee, maar in de huidige tijd nog een beetje extra! Het virus verspreid zich door aanrakingen en ga maar eens na wat u allemaal aanraakt met uw handen. Denk bijvoorbeeld aan een deurklink, winkelmandje of liftknop. Als iemand iemand die het virus meedraagt hetzelfde aanraakt als wat u aanraakt, is er een kans op infectie. Was daarom altijd goed u handen, vooral als u net buiten bent geweest.

Nummer 4: Zit niet aan uw gezicht!

Probeer contact met uw gezicht te vermijden. Onbewust zitten mensen vaak met hun vingers in en rondom hun mond. Even pulken aan uw baard, stukje eten op de duim afzuigen, ga zo maar door. Probeer erop te letten dat u dit niet doet! Besmetting van het Coronavirus is heel goed mogelijk door deeltjes die achterblijven op uw handen. Zelfs na het wassen kan dit gebeuren.

Nummer 3: Vermijd contact met anderen!

Helaas is dit geen leuke tip, maar wel heel belangrijk. In deze tijd van substantiele maatregelen is het belangrijk dat wij allemaal ons contact met derden inperken. Dit geldt zeker voor de risicogroepen, waar ouderen onder vallen. Gaat u naar buiten? Hou ongeveer twee meter afstand van andere mensen. Krijgt u bezoek? Overweeg om dit te verzetten (of voer het contact bijvoorbeeld via telefoon). Ouderen zijn de grootste risico groep tijdens deze epidimie en het is erg belangrijk dat u, uzelf beschermt!

Nummer 2: Neem het serieus!

Misschien nog wel belangrijker: neem het serieus! We zitten nog in de beginfase van dit virus. De komende weken zullen meer en meer mensen besmet raken en helaas ook overlijden. Door de incubatietijd van minimaal 14 dagen lopen we achter de feiten aan. Hierdoor staan de ergste situaties ons nog te wachten. Neem alle informatie die u hoort tot u en wees voorzichtig.

Nummer 1: Neem een alarmsysteem van Nederlandse Senioren Alarmering!

Woont u alleen en wordt u heel erg ziek? Direct contact met hulpinstanties kan uw leven redden. Een alarmsysteem zorgt er niet alleen voor dat u binnen een paar seconden in contact staat met onze meldkamer, maar ook voor een veilig en gerust gevoel. Het alarmsysteem is niet alleen belangrijk in deze zware tijden, maar kan ook uw leven redden in de toekomst. Voor meer informatie zijn wij dagelijks beschikbaar via 085-1304632 of stuur ons een bericht via de contactpagina.

Richtlijnen advies komen van de website van het RIVM