fbpx Brochure aanvragen

Bingo!

Speelt u wel eens Bingo? Wij nemen een kijkje naar de geschiedenis van dit spelletje.

Wat is bingo?

Bingo is een spel voor een nagenoeg onbeperkt aantal spelers. Iedere deelnemer krijgt een formulier met getallen, die mogen worden weggestreept als deze getrokken wordt door de spelleider. De spelleider trekt ballen uit een groot rad en deelt het getrokken getal mede aan alle deelnemers. Als de hele kaart is weggestreept dan roept de deelnemer “Bingo!”. Deze persoon wint het spel. Er zijn ook varianten waar een rijtje op de kaart ook al voldoende is voor de (deel)winst.

Waar werd bingo uitgevonden?

Exacte data is natuurlijk altijd gissen, maar zover wij weten werd het eerste potje Bingo gespeeld in Italië rond 1530. De nationale Italiaanse loterij bedacht het spel het werd snel populair onder de bevolking. Pas aan het einde van de achttiende eeuw sloeg het spel over naar Frankrijk, waarna Duitsland volgde op de helft van de negentiende eeuw. De opzet werd in Duitsland veranderd van een nationaal lotto spel, naar een spelletje wat je moet een groep kunt spelen. Een Duitse zakenman bracht het naar de Verenigde Staten en vanaf dat moment groeide Bingo in populariteit.

Waar speelt u Bingo?

Bingo wordt veelal gespeeld in verzorgingshuizen of buurthuizen als gezelschapsspel. Ook zijn er vele varianten bedacht, zoals het VIP-Bingo waar vaak volledige vakanties worden weggegeven. Bingo is ook veel gezien in casino’s of op het internet.

Speelt u wel eens bingo? Wij horen graag uw ervaring met dit oude spelletje.

Bron: http://www.nvbp.nl/geschiedenis-van-bingo